Organisatie

Geschiedenis

Krav Maga is Hebreeuws voor contactgevecht. Dit is een zelfverdedigingsmethodiek die ontwikkeld is door Imi Lichtenfeld. Krav Maga kenmerkt zich vooral door de eenvoud en effectiviteit.

Inmiddels wordt Krav Maga beschouwd als het meest effectieve systeem voor korte afstand gevechten ter wereld, dat gebruikt wordt voor trainingen binnen geheime diensten zoals de Mossad en CIA, federale handhavingsinstellingen zoals de FBI, anti-terrorisme eenheden, politiekorpsen, legereenheden en professionele beveiligingsdiensten. Ook voor gewone burgers heeft Imi zijn systeem doorontwikkeld, zodat iedereen zich overal veilig voelt en in ‘vrede’ kan lopen. Hier gaat de meest bekende quote van Imi over: “So that one may walk in peace.”

Imi’s beste en meest ambitieuze leerlingen hebben zich ingezet voor het verspreiden van Krav Maga over de hele wereld. Eén van hen is Eyal Yalinov, die hiertoe in 2010 Krav Maga Global heeft opgericht. Momenteel zijn er vestigingen in meer dan zestig landen en zijn er meer dan duizend instructeurs opgeleid in verschillende gradaties.

In Nederland staat Victor Lens aan het hoofd van KMG Nederland. Hij is hard en gedreven bezig om Krav Maga goed op de Nederlandse kaart te zetten. Als groeiende organisatie met nu al meer dan 25 scholen en meer dan 80 instructeurs is KMG Nederland hard op weg om ook het Nederlandse publiek warm te laten lopen voor Krav Maga.